Провеждане на изнесени двудневни обучения по проект BG05M2OP001-3.001-0075 „Заедно ръка за ръка – творим красота“ от екипа на „Атлас Тренинг“

Обученията са предназначени за родители от различните етнически групи, а темите и дискусиите са организирани така, че да бъдат фокусирани върху активното включване на родителите във възпитателно-образователния процес в детските градини и в предучилищните групи с цел развиване на участия и придобиване на по-високи социални компетенции за активно участие във възпитателния процес и за преодоляване на негативните обществени нагласи.

  

В обучението се включиха родители на деца от детските градини в селата Труд, Рогош, Костиево, Радиново и Бенковски, с цел тяхното опознаване и приобщаване към живота в детската градина. Участниците в целевата група имаха възможност да споделят своя опит при възпитанието на децата си, да обсъждат проблемни ситуации от практиката, да дискутират и намират решения на казуси от ежедневието при възпитанието на децата и взаимодействието с персонала на детската градина, да обсъждат съвместни прояви с децата и с останалите родители на деца от групата. В разглежданите материали бяха залегнали основните принципи и практическото приложение за подобряване на връзката между родителите и децата им, вземане на правилни решения в трудни ситуации. По време на обучението бяха проведени упражнения за групова комуникация, превенция на агресията и тиймбилдинг.

 

 

Лекторите бяха инж. Мария Динчева и Стефани Драганова, представители на Център за професионално обучение „Атлас Тренинг“ към „Атлас Травел“ ЕООД, гр.София.

Реклама

Коментар | Въпрос | Запитване

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s