Още един успешно изпълнен проект

От 2019 г. насам условията за провеждане на обучения и изобщо всякакъв вид подобни събития, предвид епидемията от COVID 19, ни постави в трудни ситуации. Важността на „живите“ обучения, независимо от тематиката им бе едно от условията, които никога не сме подценявали или омаловажавали, а напротив – смятали сме ги за основа. Но когато обстоятелствата се променят добрият екип знае как да се променя с тях.

За екипът на „Атлас Тренинг“ това предизвикателство отключи нови територии и нов потенциал за провеждане на ефективни обучения в on-line среда. Така технологиите влязоха в работата ни интензивно и се оказа, че заедно можем да постигнем отлични резултати.

Точно преди една година успешно приключихме изпълнението на Договор № BG12-Д01-0001/ 11.12.2020 г. с предмет:„Обучения и супервизии по проект “BG05M9OP001-2.012 „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Теми на обученията бяха:

  • „Обучение на медицински специалисти, общопрактикуващи лекари, педиатри и други медицински специалисти в системата за първична медицинска помощ“
  • „Обучение на медицински специалисти в родилното отделение относно начина на съобщаване на родителите за увреждането на бебето“

Въпреки страховете и опасенията ни, че специфичността на учебното съдържание трябва да бъде съчетана с прекия контакт на обучаемите и лекторите в зала, обстоятелствата бяха категорични и започнахме обучения в платформата Zoom. Само след първото обучение обаче се оказа, че няма препятствия за предлагане на качествени обучения и в този формат. Желаещите да се включат растяха лавинообразно. Всички започнахме плахо – в началото групите от обучаеми бяха от 10-12 участника, но постепенно се увеличаваха и в края имахме групи с над 50 участника, чиито усмивки и одобрение виждахме от екрана.

Обученията преминаха над 1500 човека за малко повече от половин година.

Особено интересни се оказаха минутите за дискусии с лекторите, поставиха се много проблемни въпроси и работни ситуации, които очакваха своите отговори. Нашите лектори продължиха да отговарят на тях чрез електронните си пощи, телефон и всеки друг удобен за обучаемите начин. Така се стигна да нови идеи, предложения и необходимост от продължение…

Продължение, за което ще Ви разкажем съвсем скоро.

Екипът ни не спира да работи за подобряване, надграждане и въвеждане на нови, интересни и полезни възможности за обучение, защото да учим заедно с усмивка е принципът към успеха, към който се стремим. Няма по-удовлетворяващ момент за един преподавател от това да види доволните лица на своите обучаеми.

В следващите дни ще Ви срещнем с преподавателите ни и ще Ви разкажем много интересни факти и истории в рамките на този успешно приключил проект.

Реклама

Едно мнение за “Още един успешно изпълнен проект

Коментар | Въпрос | Запитване

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s