Социална работа с деца и семейства в риск – възможности

Център за професионално обучение „Атлас Тренинг“ предлага 10 лицензирани специалности. Кои са те? Може да видите тук: https://atlastraining.org/license/.

Днес искаме да Ви разкажем малко повече за седмата специалност, която е  „Социална работа с деца и семейства в риск“.

Възможностите, които предлага тази специалност са много, професионалната реализация на успешно преминалите обучение по нея и алтернативите на учене по част от професия „Сътрудник социални дейности“, код: 762020, също.

  • Учебната програма е разработена спрямо държавните образователни изисквания;
  • Курсът на обучение е в продължение на 960 уч. часа;
  • Формите на обучение, които предлагаме са: присъствено и дистанционно;
  • С приключване на обучението получавате документ за професионална квалификация – Удостоверение 3-37 по част от професия, когато са изучавани избрани модули от учебната програма или Диплома, ако се премине успешно целия обучителен курс и се положи изпит за професионална квалификация  по теория и практика.

През изминалите седем години сме провели много обучения в помощ на родители и деца в риск, на специалисти работещи в центрове за обществена подкрепа, в центрове за социална рехабилитация и интеграция, на лекари и специалисти от родилни отделения, на общопрактикуващи лекари, на психолози и социални работници, на учители от цялата страна. Всяка среща е била под формата на обучение, семинар или тренинг, както в зала, така и на терен, присъствено, дистанционно или on-line.

За всяко обучение сме сформирали екипи, които са разработвали учебното съдържание, учебните материали, практическите задачи, симулационните и ролеви игри. В края на всеки курс преглеждаме с внимание анкетите за обратна връзка, които са най-добрият инструмент за фини настройки на реализираните от нас събития. Учехме заедно, разбира се с усмивка и с много желание всяка следваща среща да бъде по-добре организирана и подготвена. С желание и подготовка да предложим най-актуалните тенденции и най-добрите практики, за да сме полезни и все по уверени, че това което се случва в процеса на обучение е процес с начало, но без край, с отворен хоризонт и с надеждата, че всеки наш обучаем си е тръгнал убеден, че ученето е през целия ни живот и за това няма и не може да има препятствия, само трябва да се намерят подходящите възможности. С удоволствие Ви представяме част от тези възможности и сме нетърпеливи да отговорим на Вашите потребности от нови знания и умения в родителството, в отглеждането и възпитанието на децата, на отношенията помежду им, на връзката им с техните лекари, учители, възпитатели, на възприемането на света и предизвикателствата на ежедневието, на всичко онова, което всеки ден се питаме „Как?“, „Защо?“, „Кога е моментът“, „Дали е правилно?“, „Към кого да се обърна за съвет?“, „Как да постъпя?“ и т.н.

Уважаеми специалисти,

Имаме възможност да Ви предложим избор на теми, чрез on-line обучения.

Изберете темата, която най-много ви интересува или най-много би допринесла към усъвършенстване на Вашите професионални знания и умения. И още нещо, може да ни предложите теми, които бихте искали да бъдат дискутирани и разгледани със специалист.

Обученията по избраната от Вас тема ще бъдат в познатата Ви вече форма – on-line, чрез платформата ZOOM, като продължителността на едно обучение е в рамките на 3 часа, в удобно за Вас време.

Обученията са платени и Ви носят кредитни точки.

Цената на едно 3 часово on-line обучение е: 50,00 лева на човек.

Ето какво предлагаме като основа, която с радост – чрез Вашите предложения ще надградим – заедно и с усмивка:

  • Европейска рамка за качество при грижата за малки деца /0-7/
  • Прием и интеграция на деца със затруднения в развитието и увреждания.
  • Взаимоотношения с родители – как да ги превърнем в партньори, споделяйки грижата за децата.

Очакваме Ви!

При интерес можете да се свържете с нас: https://atlastraining.org/contact/

7 години учим заедно с усмивка!

Реклама

Коментар | Въпрос | Запитване

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s