Екипът на „Атлас Тренинг“…

Днес ще Ви представим още две прекрасни дами, част от екипа ни през годините. Убедени сме, че за много от Вас са добре познати и обичани.

Кои са те?

Елеонора Георгиева – медиатор, обучител по медиация и разрешаване на спорове. Присъединява се към екипа обучители „Атлас Тренинг“  през 2018 г. като лектор по учебна програма на тема: „Специализирано обучение на екипи от действащи социални услуги за деца”.

През 2021 г. е в екипа разработил и провел обучения „Обучение на медицински специалисти, общопрактикуващи лекари, педиатри и други медицински специалисти в системата за първична медицинска помощ” и „Обучение на медицински специалисти в родилното отделение относно начина на съобщаване на родителите за увреждането на бебето”.

Опитът й в обучения на възрастни е от 2005 г. насам. Елеонора има богат опит в разработване на обучения и обучителни материали /планове, методики, материали/ за възрастни: за поддържане и повишаване на квалификацията на педагогически специалисти, психолози, социални работници, юристи, адвокати и други специалисти, чиято професионална дейност е свързана със социално уязвими групи, инвалиди и лица нуждаещи се от грижи /в това число лишени от свобода – български и чужди граждани, бежанци, хора с увреждания, деца и младежи в риск и др./

Една наша колега изцяло отдадена на работата си, на комуникацията си с хората към, които са насочени знанията й. Изключително отдаден лектор и човек, от който може да научите много.

Какво е нейното Коледно послание към Вас?

„Светли Коледни и Новогодишни празници! Пожелавам Ви преди всичко много здраве, защото без него нищо друго няма как да бъде в пълнота! Пожелавам Ви много късмет, споделеност, уют и радост.

Не спирайте да учите, да се развивате, да преоткривате както света около Вас, така и този вътре във Вас. Бъдете добри. Бъдете! Защото днес повече от всякога ни е необходимо добро. Поемайте премерени рискове, усмихвайте се повече и не забравяйте да се радвате на малките неща, защото те правят светът ни пъстър, осмислен и пълен!“

Г-жа Георгиева е и един от лекторите, които е подготвил своите предложения за теми по седмата ни лицензирана специалност, която Ви представихме преди няколко дни. Очаквайте да споделим нейните и други предложения съвсем скоро.

Проф. дсн Слава Проданова Лукипудис – агроном по образование, преподавател, лектор, но всъщност човек с изключително много знания и таланти от различно естество. Една богата личност с особен интерес и принос, освен в научните среди, така и в литературата.

Висшето си образование завършва в селскостопански институт „Г. Димитров” гр. София  през 1966 г., а през 1973 г. поставя началото на научната си дейност в Опитна станция по сортоизпитване с. Челопеч.

Специализация – Кеймбридж, Англия, 1997 г., а през периода 2000 – 2002 г. – работи в „Института за повишаване квалификацията на кадрите в земеделието” към СА, с основна дейност обучение на кадрите в земеделието по дисциплините растениевъдство, земеделие и семепроизводство на културните растения.

От 2002 – 2003 г,. по линия на европейски научни изследвания, с официален трудов договор, работи в  Институт по АгроБиоТехнологии, Солун, Гърция – по тема на защитен научен проект в Брюксел „Лабораторни изследвания и доказване на наличие, с количествено измерване на GMO в семена (зърно) и продукти от земеделски култури (пшеница, ечемик, царевица, захарно цвекло и др.);  до 2006 г. работи в Институт по декоративни растения, Негован, към Института по Генетични Изслевания  (ИГИ), София – опитна дейност и др.

От 2006г. до 2016 г., е преподавател в ЛесоТехнически Университет (ЛТУ), София,  Агрономически факултет, катедра „Генетика и селекция на културните растения”, като  преподавател по дисциплините „Селекция и семепроизводство на културните растения” и „Растениевъдство”.

Провеждала е курсове за обучение на земеделски производители по теми – растениевъдство, селекция и семепроизводство, цветарство, отглеждане на зеленчуци при оранжерийни условия, семепроизводството като фактор за възвръщане на традиционния, трапезен вкус на българските зеленчуци и др.

Автор на множество научни трудове, научно-популярни статии, научно-приложни разработки, участия в редица научни форуми, конференции и др. Отличава се с активна обществена дейност и както по-горе споменахме отдава своя принос към художествената литература. Има издадени 5 поредни книги с разкази, под заглавие „Пътят на копринената нишка”. Има издадена стихосбирка, в две части под заглавие „Сърце за обичане”. Издаден роман „58 черни калцедонови перли“.

А сега ето и нейните пожелания към Вас:

Скъпи хора, бъдете здрави! Грижете се за душите и телата си, за средата, в която живеете. Бъдете отговорни, грижовни, отдадени, както на себе си и близките си, така и към природата ни, към красивата ни българска земя! Не спирайте да учите – всеки ден, защото никога не знаем наученото днес къде и как може да ни послужи. А човек се учи докато е жив!

В навечерието на тези така магични празници пожелавам на всички Ви благоденствие, покой и бистра мисъл за бъдещето! Нека Бог е с Вас! И за финал ще си позволя да споделя един цитат, който считам за удачно пожелание към всички ни:

„- Забравяй и заравяй! – казваше ми мама.

Всичко лошо, дето те тормози го оставяй под земята…

Всеки гневен поглед, всяка разрушаваща любов…

Всяка болезнена мисъл, всеки невъзпитан непознат…

Всяка малка несправедливост, всяка непочтена дума….

Забравяй и заравяй!!!

Не сме дошли на този свят, за да живеем с лошотията. Няма да издържиш и ден, ако каниш всичко вътре в себе си.

Отсей го, изхвърли го!!

Реклама

Коментар | Въпрос | Запитване

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s