Покана към земеделските производители

Уважаеми дами и господа, земеделски производители,

Имаме удоволствието да Ви поканим да вземете участие в обучение на тема: „Професионална квалификация в област на селското стопанство: „Биологичното производство на зеленчуци като екологосъобразна алтернатива в прехода към устойчиво земеделие“.

Обучението е в рамките на: „Договор № РД 50-52/250221 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020 г. по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 1.1. „Професионално обучение и придобиване на умения“ от мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“, BG 06RDNP001-1.00 Проект „От традициите на българското земеделие към съвременното стопанство с по висока квалификация и конкурентно способност“,  BG 06RDNP001-1.00-0032,“ и е напълно БЕЗПЛАТНО.

Период на провеждане: от 18 март до 06 април или 21 дни, 150 учебни часа

Форма на обучението: присъствена

Лектори ще бъдат: проф. Иванка Митова, проф. Слава Лукипудис, проф. Николай Динев и инж. Мария Динчева

Мястото на провеждане: гр. Банско, Спа-апарт хотел „Евъргрийн“ – добре познат на преминалите обучения земеделски производители от март до октомври 2022 г. Можете да се запознаете в детайл с базата на хотела тук: https://evergreen-bansko.com/

Условия за записване: копие от диплома за образование, медицинско свидетелство и снимка, копие от картончето за регистрация на ЗП или копие от трудов договор на тези, които не са ЗП, но работят на постоянен трудов договор в земеделски стопанства, както и УИН номер.

За реализиране на обучението е нужна група от 30 човека. Всеки от Вас, който проявява интерес към обучението и иска да се запише или да получи повече информация за курса на обучение може да се свърже с нас по телефон, e-mail или viber:

тeл: +359 877 337 552 | +359 876 657 201

e-mail: training@atlas-travels.net

viber: +359 876 657 201

Това обучение е петото и последно в рамките на проекта, затова ще се радваме да го реализираме с група готова да се впусне в ученето с усмивка!

Ако имате необходимост от обучение по други теми, свързани с работата Ви, можете да разгледате индикативния ни график, за първото полугодие, който може да откриете тук: https://atlastraining.org/2023/01/25/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba/

Очакваме Ви!

Реклама

Индикативен График с обучения за 2023 г.

Честита Нова Година!

Пожелаваме на всички Ви много здраве, късмет, професионални и лични успехи, вдъхновение и много усмивки! Нека 2023 година Ви донесе радост и поводи за празнуване! Бъдете щастливи!

Ние от екипа на „Атлас Тренинг“ обещаваме, че през тази година ще Ви дадем още повече възможности да учим заедно с усмивка. Експертите ни работят усилено над индикативния график с обученията за 2023 г и до няколко дни ще Ви представим първата му част. Тя ще обхваща периода от януари до рождения ни ден, а именно 16.04.2023 г.

Чрез графикът, всеки от Вас ще може да планира от какъв тип обучения има нужда, кога може да ги разпредели във времето, както и да получи допълнителна информация, като се свърже с нас, чрез някоя от опциите за контакт: https://atlastraining.org/contact/

А година едва сега започва… обещаваме да я направим интересна, пълноценна и полезна за Вас!

Благодарност и пожелания

В края на календарната годината, всеки от нас си прави равносметка за изминалото. Отдава своята благодарност към тези, които са споделили пътя му, обогатили дните му и развълнували сърцето му.

Днес даваме думата на жената, без която работата ни не би могла да бъде това, което е, а именно управителят на „Атлас Тренинг“ – Евгения Манолова:

„Уважаеми дами и господа,

Благодаря Ви за доверието, за безупречната Ви работа, за партньорството и коректността Ви. Измина една не лека година. Година изпълнена с много трудности, които ни изправиха пред различни предизвикателства, които промениха много средата, в която работим и живеем. Въпреки всичко успяхме да се справим и да преминем заедно през тях. И точно затова Ви благодаря – че останахме ЗАЕДНО. В трудни времена едно от условията, които могат да гарантират успеваемост е именно това да бъдем ЗАЕДНО. Всички знаем древната легенда за хан Кубрат и снопът пръчки…

Доверието, което гласувахте на мен и екипа ми е подаръкът, който най-високо ценя. Вярвам, че усилията, които влагаме ежедневно, стремежът ни към развитие и усъвършенстване ще бъдат белязани с успех и през Новата 2023 година.

Учим заедно с усмивка 7 години! И във връзка с тази ни важна годишнина, Ви давам обещание за много нови възможности, които да направят живота и работата Ви по-добри и ползотворни.

Пожелавам на всички Ви здраве, удовлетворение, духовна сила, оптимизъм и добротворни дни! Целете се във висините и знайте, че предизвикателствата правят живота интересен, а преодоляването им го прави осмислен.

Светли празници!“

Евгения Манолова

Екипът на „Атлас Тренинг“…

Продължаваме да Ви усмихваме, чрез нашите страхотни колеги! Днес ще дадем думата на още две вдъхновяващи жени, още две неуморни помощници, но не на Дядо Коледа, а на нас – „Атлас Тренинг“. Започваме с…

Проф. д-р Иванка Митова  – научна специалност „Агрохимия“, с над 37 години научен стаж в научни области като агроекология, екология, агрохимия, минерално и органично торене, качество на продукцията, студоустойчивост на културите.

Проф. Митова има издадени над 200 научни и множество популярни публикации в престижни български и международни списания и форуми. Изследва механизмите на хранене на растенията в условията на неблагоприятни фактори на околната среда, с цел повишаване на тяхната продуктивност и оптималното им функциониране. Органо-минерално торене на зеленчуковите култури във физиологичен и биохимичен аспект, Продуктивност и качество на продукцията при зеленчукови култури.

Ваня, както я наричаме ние е истински боец, изключително отдадена на работата си, винаги усмихната и добронамерена. Търпението и вниманието, с които обяснява всеки детайл от материалите, които преподава, винаги ни възхищава. Мекият тембър на гласа й предразполага винаги обучаемите към нашето основно мото – „Да учим заедно, с усмивка!“, което я прави още по-безценна за екипа ни.

Нейното Коледно послание, споделяме сега:

„Уважаеми земеделски производители, колеги и приятели,

На прага на новата 2023 година календарът отново ни подсеща, че е време за равносметка на отминалите 12 месеца. Оценявайки изминалото време едва ли ще можем да поставим еднозначна оценка. Изминалите месеци не бяха лесни за всички нас – изпълнени с политически, социално- икономически и природни неблагополучия.

Пожелавам на всички нас да разпалим позагасналите въглени на доброта, подкрепа, взаимопомощ, защото земеделието е отрасъл, в който сплотеният труд, иновативните идеи, стремежът към развитие и усъвършенстване, както и солидарните усилия за отстояване на общите интереси ще върнат просперитета на българското земеделие.

Приемете моите най-искрени пожелания за здраве, семейно щастие, успехи, за щедра и благодатна Нова година! Бъдете активни, позитивни и градивни през 2023 г. – за повече ползотворни дела, за споделени успехи с истински приятели, за дни на радост, усмивки и щастие!“

Ще завършим представянето на нашите любими лектори с още една прекрасна дама, която сме щастливи, че е част от екипа ни. Нейната креативност и различен подход са незаменими.

Стремежът към красивото, изящното е нейният най-силен коз, който за наша радост прилага и в работата си. Представяме Ви

Русана Гаджанова – психолог и арт терапевт. Работи с клиенти, преминаващи през различни трудности по своя житейски път. Притежава опит в консултативната работа с деца и семейства, родители; индивидуални клиенти и групи. Работила е в различни социални услуги.

От 8 год. работи в частна практика, хоноруван преподавател. Провежда индивидуални консултации, групови тренинги и обучения на професионални екипи в сферата на социалните услуги, образованието и др.

Русана Гаджанова е специалист, който печели доверието от раз. Подходът, който прилага както в работата си като психолог и терапевт, така и в преподавателската си дейност постига мигновено внимание и концентрация. Щастливи сме, че е част от екипа ни и вярваме, че ни предстоят още много съвместни проекти и постигнати отлични резултати.

Споделяме Ви и нейните мъдри пожелания за празниците:

Да се научим да разбираме и приемем себе си, означава да се научим да разбираме и приемаме другите. А най-красиво и естествено е да опознаваме своя вътрешен свят чрез езика на изкуството. Откритията там ни разкриват нашата собствена Вселена и ни позволяват да случваме себе си по нов и по-добър начин, за да можем да се срещаме осмислено и искрено с другите. Всяка голяма промяна започва от нещо малко – нека всеки изживее своето малко чудо! Бъдете вдъхновени и творете! Ведри и светли празници!

Благодарим на всички наши колеги, които споделиха с Вас малко повече за себе си, които с думите си отправиха своите искрени пожелания към Вас.

Благодарим и за отдадената им работа през годината, за всяка идея, съвет, усмивка, за всичко научено, за всичко споделено.

Бъдете здрави!

Подготвили сме Ви и още няколко изненади, които ще споделим в идните дни, така че следете сайта ни.

С уважение: екипът на „Атлас Тренинг“

Екипът на „Атлас Тренинг“…

Днес ще Ви представим още две прекрасни дами, част от екипа ни през годините. Убедени сме, че за много от Вас са добре познати и обичани.

Кои са те?

Елеонора Георгиева – медиатор, обучител по медиация и разрешаване на спорове. Присъединява се към екипа обучители „Атлас Тренинг“  през 2018 г. като лектор по учебна програма на тема: „Специализирано обучение на екипи от действащи социални услуги за деца”.

През 2021 г. е в екипа разработил и провел обучения „Обучение на медицински специалисти, общопрактикуващи лекари, педиатри и други медицински специалисти в системата за първична медицинска помощ” и „Обучение на медицински специалисти в родилното отделение относно начина на съобщаване на родителите за увреждането на бебето”.

Опитът й в обучения на възрастни е от 2005 г. насам. Елеонора има богат опит в разработване на обучения и обучителни материали /планове, методики, материали/ за възрастни: за поддържане и повишаване на квалификацията на педагогически специалисти, психолози, социални работници, юристи, адвокати и други специалисти, чиято професионална дейност е свързана със социално уязвими групи, инвалиди и лица нуждаещи се от грижи /в това число лишени от свобода – български и чужди граждани, бежанци, хора с увреждания, деца и младежи в риск и др./

Една наша колега изцяло отдадена на работата си, на комуникацията си с хората към, които са насочени знанията й. Изключително отдаден лектор и човек, от който може да научите много.

Какво е нейното Коледно послание към Вас?

„Светли Коледни и Новогодишни празници! Пожелавам Ви преди всичко много здраве, защото без него нищо друго няма как да бъде в пълнота! Пожелавам Ви много късмет, споделеност, уют и радост.

Не спирайте да учите, да се развивате, да преоткривате както света около Вас, така и този вътре във Вас. Бъдете добри. Бъдете! Защото днес повече от всякога ни е необходимо добро. Поемайте премерени рискове, усмихвайте се повече и не забравяйте да се радвате на малките неща, защото те правят светът ни пъстър, осмислен и пълен!“

Г-жа Георгиева е и един от лекторите, които е подготвил своите предложения за теми по седмата ни лицензирана специалност, която Ви представихме преди няколко дни. Очаквайте да споделим нейните и други предложения съвсем скоро.

Проф. дсн Слава Проданова Лукипудис – агроном по образование, преподавател, лектор, но всъщност човек с изключително много знания и таланти от различно естество. Една богата личност с особен интерес и принос, освен в научните среди, така и в литературата.

Висшето си образование завършва в селскостопански институт „Г. Димитров” гр. София  през 1966 г., а през 1973 г. поставя началото на научната си дейност в Опитна станция по сортоизпитване с. Челопеч.

Специализация – Кеймбридж, Англия, 1997 г., а през периода 2000 – 2002 г. – работи в „Института за повишаване квалификацията на кадрите в земеделието” към СА, с основна дейност обучение на кадрите в земеделието по дисциплините растениевъдство, земеделие и семепроизводство на културните растения.

От 2002 – 2003 г,. по линия на европейски научни изследвания, с официален трудов договор, работи в  Институт по АгроБиоТехнологии, Солун, Гърция – по тема на защитен научен проект в Брюксел „Лабораторни изследвания и доказване на наличие, с количествено измерване на GMO в семена (зърно) и продукти от земеделски култури (пшеница, ечемик, царевица, захарно цвекло и др.);  до 2006 г. работи в Институт по декоративни растения, Негован, към Института по Генетични Изслевания  (ИГИ), София – опитна дейност и др.

От 2006г. до 2016 г., е преподавател в ЛесоТехнически Университет (ЛТУ), София,  Агрономически факултет, катедра „Генетика и селекция на културните растения”, като  преподавател по дисциплините „Селекция и семепроизводство на културните растения” и „Растениевъдство”.

Провеждала е курсове за обучение на земеделски производители по теми – растениевъдство, селекция и семепроизводство, цветарство, отглеждане на зеленчуци при оранжерийни условия, семепроизводството като фактор за възвръщане на традиционния, трапезен вкус на българските зеленчуци и др.

Автор на множество научни трудове, научно-популярни статии, научно-приложни разработки, участия в редица научни форуми, конференции и др. Отличава се с активна обществена дейност и както по-горе споменахме отдава своя принос към художествената литература. Има издадени 5 поредни книги с разкази, под заглавие „Пътят на копринената нишка”. Има издадена стихосбирка, в две части под заглавие „Сърце за обичане”. Издаден роман „58 черни калцедонови перли“.

А сега ето и нейните пожелания към Вас:

Скъпи хора, бъдете здрави! Грижете се за душите и телата си, за средата, в която живеете. Бъдете отговорни, грижовни, отдадени, както на себе си и близките си, така и към природата ни, към красивата ни българска земя! Не спирайте да учите – всеки ден, защото никога не знаем наученото днес къде и как може да ни послужи. А човек се учи докато е жив!

В навечерието на тези така магични празници пожелавам на всички Ви благоденствие, покой и бистра мисъл за бъдещето! Нека Бог е с Вас! И за финал ще си позволя да споделя един цитат, който считам за удачно пожелание към всички ни:

„- Забравяй и заравяй! – казваше ми мама.

Всичко лошо, дето те тормози го оставяй под земята…

Всеки гневен поглед, всяка разрушаваща любов…

Всяка болезнена мисъл, всеки невъзпитан непознат…

Всяка малка несправедливост, всяка непочтена дума….

Забравяй и заравяй!!!

Не сме дошли на този свят, за да живеем с лошотията. Няма да издържиш и ден, ако каниш всичко вътре в себе си.

Отсей го, изхвърли го!!

Екипът на „Атлас Тренинг“…

Коледното настроение е завладяло изцяло екипът на „Атлас Тренинг“. Вярваме, че при всички Ви е така, защото всъщност това е един от малкото празници през годината, който се отличава със своята красота, приповдигнатост и всеобхватност. От малки до големи, всички се вълнуваме от това да бъдем с любимите си хора, да зарадваме сърцата и умовете им с подарък и мило пожелание, с внимание, с топлина, със светлина!

Да научиш някого на нещо е най-големият подарък. И за двете страни. Подарък, който устоява във времето. Затова всички ние от екипа на „Атлас Тренинг“ можем да се наречем щастливи хора, защото имаме възможността всеки ден, чрез всеки един от Вас, който ни се е доверил да подаряваме, а и да получаваме нови знания, идеи, нови хоризонти! Благодарим Ви!

И така, точно дванадесет дни преди Коледа, искаме да Ви представим част от нашите неуморни лектори, с които работим успешно вече толкова години. Да им дадем думата да се обърнат към Вас в навечерието на празниците със своите пожелания и богат език, със своите знания и постижения, за да стимулират тези от Вас, които все още не са се запознали с пъстрата палитра от възможности, които можете да получите, чрез нас – да го направят!

Една от дамите, с които ще Ви запознаем днес е г-жа Надежда Денева. Дългогодишен партньор на „Атлас Тренинг“, човек с ведра усмивка, голямо сърце и много таланти.

Надежда Денева е социален работник. Има практически опит  в областта на закрила на детето и развитието на социални услуги за деца, възрастни и хора с увреждания.

Познава функционирането на системите в подкрепа на уязвими групи на национално, областно и общинско ниво, както и процесите на трансформиране на институционалната грижа.

Има опит в обучения и в професионална подкрепа на специалисти на от сферите на социалните дейности, образованието и здравеопазването, както и в изследване на законодателство, процеси, политики и практики в областта на социалните услуги,  закрила на детето, спазването на правата на уязвими групи.

В последно време отдава своето внимание и грижи за най-малкия член на семейството – нейният внук. А комуникацията с този малък човек я вдъхновява и й разкрива нови хоризонти, както и един по детски чист поглед към света. Ето какво Ви пожелава тя:

„Светли празници! Бъдете здрави, щастливи, откривайте, мечтайте, сбъдвайте! Търсете вдъхновение във всеки нов ден, намирайте светлината в очите на хората около Вас, бъдете с близките си – не само по празниците, а винаги когато можете! Учете нещо ново всеки ден, за да поддържате ума си активен. Учете с усмивка! Предайте наученото нататък и знайте, че доброто винаги се връща. Весели Коледни празници!“

Днес ще Ви представим още една дама – г-жа Росица Авджиева. Навярно някои от Вас я познават, тъй като тя също е участвала в много проекти, които сме изпълнявали, като лектор.

Основната част от практиката й е преминала предимно в Америка, като психолог в клиника по Sleep Therapy и частна практика в собствен Wellness Center, където е правила и индивидуални консултации по когнитивно-поведенчески консултативен модел. Предимно с този подход работи и в клиниката за пациенти с проблеми със съня. Докато живее в България е работила, чрез частен кабинет и е била доброволец (още като студент) към фондация „Асоциация Анимус“ – за борба с  насилието и трафик на  хора, както и към младежки дневен център 16+ с ромско малцинствено население с цел внедряването им в обществото. Няколко години е живяла и в Англия, като там е давала онлайн консултации – нещо, което продължава и до момента.

Росица описва себе си като номад по душа, обичащ да изследва света – външен и вътрешен, собствен и този на всеки човек, с когото има удоволствието да взаимодейства с желанието да бъде градивна част и опора в процеса на личностното развитие и разгръщането на най-доброто, което биха могли да бъдат хората, с които живота я среща.

Позитивна, усмихната дама, за която всяка комуникация и среща са вдъхновение и предизвикателство за ума.

Нейното пожелание към Вас е:

„По Коледа стават чудеса, казват. Аз вярвам, че чудесата могат да стават във всеки един момент, ако вярваме в тях и полагаме поне малко усилия в посока на търсеното от всеки лично чудо. Затова ви пожелавам да сте здрави, да сте неуморни в търсенето на чудото, да му помагате да се случи, да градите пътя му. Търсете себе си, откривайте се, преоткривайте се, работете. Правете добро, усмихвайте се! Нека през новата година намерите нови пътища, нови хора, нови възможности. Късметът да е с Вас! Бъдете здрави! Нека коледният дух донесе много топлина, разбирателство и любов в домовете и душите Ви.“

Следете сайта ни, защото в оставащите дни до Коледа, ще Ви „срещнем“ и с други наши колеги, които ще Ви поднесат своите Коледни пожелания.

Социална работа с деца и семейства в риск – възможности

Център за професионално обучение „Атлас Тренинг“ предлага 10 лицензирани специалности. Кои са те? Може да видите тук: https://atlastraining.org/license/.

Днес искаме да Ви разкажем малко повече за седмата специалност, която е  „Социална работа с деца и семейства в риск“.

Възможностите, които предлага тази специалност са много, професионалната реализация на успешно преминалите обучение по нея и алтернативите на учене по част от професия „Сътрудник социални дейности“, код: 762020, също.

 • Учебната програма е разработена спрямо държавните образователни изисквания;
 • Курсът на обучение е в продължение на 960 уч. часа;
 • Формите на обучение, които предлагаме са: присъствено и дистанционно;
 • С приключване на обучението получавате документ за професионална квалификация – Удостоверение 3-37 по част от професия, когато са изучавани избрани модули от учебната програма или Диплома, ако се премине успешно целия обучителен курс и се положи изпит за професионална квалификация  по теория и практика.

През изминалите седем години сме провели много обучения в помощ на родители и деца в риск, на специалисти работещи в центрове за обществена подкрепа, в центрове за социална рехабилитация и интеграция, на лекари и специалисти от родилни отделения, на общопрактикуващи лекари, на психолози и социални работници, на учители от цялата страна. Всяка среща е била под формата на обучение, семинар или тренинг, както в зала, така и на терен, присъствено, дистанционно или on-line.

За всяко обучение сме сформирали екипи, които са разработвали учебното съдържание, учебните материали, практическите задачи, симулационните и ролеви игри. В края на всеки курс преглеждаме с внимание анкетите за обратна връзка, които са най-добрият инструмент за фини настройки на реализираните от нас събития. Учехме заедно, разбира се с усмивка и с много желание всяка следваща среща да бъде по-добре организирана и подготвена. С желание и подготовка да предложим най-актуалните тенденции и най-добрите практики, за да сме полезни и все по уверени, че това което се случва в процеса на обучение е процес с начало, но без край, с отворен хоризонт и с надеждата, че всеки наш обучаем си е тръгнал убеден, че ученето е през целия ни живот и за това няма и не може да има препятствия, само трябва да се намерят подходящите възможности. С удоволствие Ви представяме част от тези възможности и сме нетърпеливи да отговорим на Вашите потребности от нови знания и умения в родителството, в отглеждането и възпитанието на децата, на отношенията помежду им, на връзката им с техните лекари, учители, възпитатели, на възприемането на света и предизвикателствата на ежедневието, на всичко онова, което всеки ден се питаме „Как?“, „Защо?“, „Кога е моментът“, „Дали е правилно?“, „Към кого да се обърна за съвет?“, „Как да постъпя?“ и т.н.

Уважаеми специалисти,

Имаме възможност да Ви предложим избор на теми, чрез on-line обучения.

Изберете темата, която най-много ви интересува или най-много би допринесла към усъвършенстване на Вашите професионални знания и умения. И още нещо, може да ни предложите теми, които бихте искали да бъдат дискутирани и разгледани със специалист.

Обученията по избраната от Вас тема ще бъдат в познатата Ви вече форма – on-line, чрез платформата ZOOM, като продължителността на едно обучение е в рамките на 3 часа, в удобно за Вас време.

Обученията са платени и Ви носят кредитни точки.

Цената на едно 3 часово on-line обучение е: 50,00 лева на човек.

Ето какво предлагаме като основа, която с радост – чрез Вашите предложения ще надградим – заедно и с усмивка:

 • Европейска рамка за качество при грижата за малки деца /0-7/
 • Прием и интеграция на деца със затруднения в развитието и увреждания.
 • Взаимоотношения с родители – как да ги превърнем в партньори, споделяйки грижата за децата.

Очакваме Ви!

При интерес можете да се свържете с нас: https://atlastraining.org/contact/

7 години учим заедно с усмивка!

Още един успешно изпълнен проект

От 2019 г. насам условията за провеждане на обучения и изобщо всякакъв вид подобни събития, предвид епидемията от COVID 19, ни постави в трудни ситуации. Важността на „живите“ обучения, независимо от тематиката им бе едно от условията, които никога не сме подценявали или омаловажавали, а напротив – смятали сме ги за основа. Но когато обстоятелствата се променят добрият екип знае как да се променя с тях.

За екипът на „Атлас Тренинг“ това предизвикателство отключи нови територии и нов потенциал за провеждане на ефективни обучения в on-line среда. Така технологиите влязоха в работата ни интензивно и се оказа, че заедно можем да постигнем отлични резултати.

Точно преди една година успешно приключихме изпълнението на Договор № BG12-Д01-0001/ 11.12.2020 г. с предмет:„Обучения и супервизии по проект “BG05M9OP001-2.012 „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Теми на обученията бяха:

 • „Обучение на медицински специалисти, общопрактикуващи лекари, педиатри и други медицински специалисти в системата за първична медицинска помощ“
 • „Обучение на медицински специалисти в родилното отделение относно начина на съобщаване на родителите за увреждането на бебето“

Въпреки страховете и опасенията ни, че специфичността на учебното съдържание трябва да бъде съчетана с прекия контакт на обучаемите и лекторите в зала, обстоятелствата бяха категорични и започнахме обучения в платформата Zoom. Само след първото обучение обаче се оказа, че няма препятствия за предлагане на качествени обучения и в този формат. Желаещите да се включат растяха лавинообразно. Всички започнахме плахо – в началото групите от обучаеми бяха от 10-12 участника, но постепенно се увеличаваха и в края имахме групи с над 50 участника, чиито усмивки и одобрение виждахме от екрана.

Обученията преминаха над 1500 човека за малко повече от половин година.

Особено интересни се оказаха минутите за дискусии с лекторите, поставиха се много проблемни въпроси и работни ситуации, които очакваха своите отговори. Нашите лектори продължиха да отговарят на тях чрез електронните си пощи, телефон и всеки друг удобен за обучаемите начин. Така се стигна да нови идеи, предложения и необходимост от продължение…

Продължение, за което ще Ви разкажем съвсем скоро.

Екипът ни не спира да работи за подобряване, надграждане и въвеждане на нови, интересни и полезни възможности за обучение, защото да учим заедно с усмивка е принципът към успеха, към който се стремим. Няма по-удовлетворяващ момент за един преподавател от това да види доволните лица на своите обучаеми.

В следващите дни ще Ви срещнем с преподавателите ни и ще Ви разкажем много интересни факти и истории в рамките на този успешно приключил проект.

Покана  към земеделските производители –

Да учим заедно с усмивка

Както Ви обещахме в началото на месеца – при нас има много промени, които искаме да споделим с Вас! Промени, които ни дават възможността да бъдем по-близо до Вас, да Ви даваме повече нови знания, да направим така, че удобството Ви да е на първо място.

Решихме да завършим месеца с малко актуална информация по предстоящите събития, които биха представлявали интерес за Вас.

Провеждането на четири курса за професионално обучение на земеделски производители през 2022 години ни даде възможност да се запознаем не само с Вас – нашите обучаеми, но и да разговаряме за проблемите и специфичните особености от ежедневната Ви работа. Споделеното ни дава увереност, че най-подходящия период за обучение, обмен на добри земеделски практики и опит е през зимните месеци, ето защо последния курс ще организираме и проведем до 16 април 2023 г. А датата не е случайно избрана – тогава „Атлас Тренинг“ навършва 7 години активна обучителна дейност и искаме да отбележим този важен ден с още един успешно приключен курс на обучение.

Съгласно Договор № РД 50-52/250221 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020 г. по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 1.1. „Професионално обучение и придобиване на умения“ от мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“, BG 06RDNP001-1.00 Проект „От традициите на българското земеделие към съвременното стопанство с по висока квалификация и конкурентно способност“,  BG 06RDNP001-1.00-0032, напълно безплатно можете да се запишете за участие в следното обучение:

Темата на предстоящия курс е: „Биологичното производство на зеленчуци като екологично съобразна алтернатива в прехода към устойчиво земеделие“

Лектори ще бъдат: проф. Иванка Митова, проф. Слава Лукипудис, проф. Николай Динев и инж. Мария Динчева

Мястото на провеждане: гр. Банско, Спа-апарт хотел „Евъргрийн“ – добре познат на преминалите обучения земеделски производители от март до октомври 2022 г.

Продължителност на курса: 150 учебни часа

Както казахме обучението е напълно безплатно, а периода на провеждането му зависи от Вас.

А сега се обръщаме към Вас с молба да споделите впечатленията си от организацията, условията за учебна работа и отдих, от преподавателите, от наученото и от всичко онова, което преживяхме заедно с Вас, Ваши колеги и приятели.

Онези от Вас, които са участвали в обученията по другите ни теми, които ще видите по-долу, са добре дошли отново, а на всеки, поканил свой колега, предлагаме отстъпка от цената на платените ни обучения – с тях можете да се запознаете от индикативния ни график за 2023 г., който ще може да видите в секция „Курсове/ обучения“ в сайта ни, в началото на 2023 година, за което ще Ви информираме допълнително.

Запомнихме желанието Ви да се срещате и общувате с колеги от различни региони на България, затова Ви предлагаме следната възможност:

„Атлас Травелс“ ЕООД е туроператор повече от 20 (двадесет) години, организира групови пътувания до различни дестинации в страната и чужбина, както и пътуващи семинари по зададени от клиентите теми. Екипът на „Атлас“ ще направи неустоими предложения за пътуване с усмивка и ще осигури безпроблемно пътуване и отдих до избрана от Вас дестинация, или ще Ви предложи няколко атрактивни дестинации, в отговор на Вашия бюджет и време.

Пишете ни, споделете преживяното по време на обученията в Банско, информирайте Ваши приятели и познати, колеги и съмишленици в земеделието.

Очакваме с нетърпение да сформираме последната група от 30 участника и да определим заедно най-удобния период за провеждане на обучение, както и начална дата на курса. Изискване на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) е 15 (петнадесет) дни преди старта на обучението да изпратим списък на заявилите желание земеделски производители за оторизиране, така че не губете време и с усмивка ни пишете.

За финал…

През първите две седмици на декември ще Ви запознаем с нашите лектори. Всеки от тях ще отговаря на Ваши въпроси, чрез електронната си поща. Ако са останали въпроси, на които не сте получи отговор по време на обучението или са възникнали след това – пише те ни!

На всички организационно-логистични въпроси ще отговаряме с внимание, чрез всички канали за комуникация.

Очакваме Ви, а Вие очаквайте още пред коледни изненади и актуална информация от нас.

С уважение и усмивка: Екипът на „Атлас Тренинг“

Темите на курсовете, които сме организирали до момента:

 • „Развитие на земеделието и повишаване на отговорностите за опазване на околната среда“ – 30 учебни часа
 • „Семепроизводство на зеленчукови култури – ефективен начин за възвръщане на традиционния, трапезен вкус на българските зеленчуци“ – 150 учебни часа
 • „Биологичното производство на зеленчуци като екологично съобразна алтернатива в прехода към устойчиво земеделие“ – 150 учебни часа